HERRE- & DAMEGOLF

Informasjon herre-/damegolfen

Sesongen 2024 starter uke 16 ( 9 hull i april)

Første runde for herregolf er tirsdag 16. april & damegolfen starter onsdag 17. april.

Herregolf en klasse slaggolf – Tirsdager

Damegolf en klasse slaggolf – Onsdager

 

Herregolf / damegolfen –

Best bruttoscore i herregolfen på order of merit. Best snittscore ( ikke poengsystem). De 5 beste rundene ( kun 18 hulls runder) som teller. På denne måten her kommer den nye order of merit, som er et tillegg/ekstra OOM dekker den absolutt alle kategorier golfere. 

Damegolfen kommer til å ha en egen sosial turnering 1 gang per måned som ikke er med i totalen.

Herre og damegolfen blir lagt ut som vanlig turnering i golfbox, der man melder seg på som vanlig, i tillegg må du selv bestille tid som før. Vi ønsker at så mange som mulig benytter seg av denne muligheten å melder seg på i golfbox.

Herre og damegolfen blir lagt ut som vanlig turnering i golfbox, der man melder seg på som vanlig, i tillegg må du selv bestille tid som før. Vi ønsker at så mange som mulig benytter seg av denne muligheten å melder seg på i golfbox.

FØRING AV SCORE

I sesongen 2024 vil man på de aller fleste turneringer ikke motta scorekort for inntasting av score. Dette er et ledd i klubbens ønske om å være mer bevisst på miljø, slik vi også praktiserte i 2022 & 2023.

Spillerne vil i stedet motta en link på turneringsdagen, der den enkelte selv fører score elektronisk på sin telefon. Dette gjelder også for herre og damegolfen. Husk påmelding i golfbox!

Når score føres elektronisk, har vi ikke lenger en markør til å signere scorekortet. Vi ønsker derfor at en i flighten påtar seg ansvaret for å føre score for alle på et scorekort, for deretter å sjekke de elektroniske resultatene mot scorekortet etter innkomst (er det korrekt holder det jo å sjekke at totalt antall slag stemmer).

Linken alle altså mottar på sms/mail fører deg direkte til appen for føring av score. Lurer du på noe, så spør noen i flighten som har gjort dette før, så blir dette veldig bra både for arrangører og spillere.

1. Alle fører score kontinuerlig etter hvert hull. Etter resultatet på hull 18 trykkes det på «pokalen» (øverst på skjermen). Sjekk da at du kommer opp med fullført runde (alle 18 hull registrert).

2. En spiller i flighten fører manuell score for alle på et scorekort. Ved innkomst summeres brutto score for alle og sammenlignes med score man får opp på den enkelte når man har trykket på pokalen (+ tildelte slag).  Er summen lik, er alt ok. Hvis ikke, gå inn og se og evt korriger på enkelte hull.

3. Hvis noe er gærnt og man ikke kan fullføre runden. Telefon ikke oppdaterer eller lignende tar man kontakt med turneringsleder/proshop.

4. De med ufullstendig elektronisk score risikerer å ikke komme med på resultatlistene, men dette er det ingen grunn til – her lærer vi opp hverandre og setter evt nye spillere i din flight inn i det – enkelt og effektivt.

5. Det meste er selvforklarende når dere klikker inn på den link dere altså får tilsendt på turneringsdagen/ ved påmelding. Er du usikker, spør dine medspillere.

Klasser herre / damegolfen: 

Herrer +8,0 – 36,0 ( Slaggolf) ( høyere enn 36 spiller på 36 i turneringen )

Damer  +8,0 – 36,0 (Slaggolf) ( høyere enn 36 spiller på 36 i turneringen )

Spilleformen Slaggolf: 

Ligner på slagspill netto, men det er en øvre grense på hvor mange slag du kan slå på hvert hull: Alle spillere får spille maksimalt fire(4) slag mer enn hullets par, uansett handicapnivå. Har spilleren ikke hullet ut etter disse slag, plukkes ballen opp og scoren noteres til hullets par + fem (5). Fra totalsum slag (brutto score) trekkes ditt spillehandicap, det gir en slaggolf nettoscore. 

ALTSÅ: Hvis man ikke har hullet ut på:
* 7 slag på par 3 hull, skal ballen plukkes opp, og man fører 8 slag på kortet (3+5)
* 8 slag på par 4 hull,  skal ballen plukkes opp og man fører 9 slag på kortet (4+5)
*  9 slag på par 5 hull, skal ballen plukkes opp, og man fører 10 slag på kortet (5+5)

Generelt 

 • Valgfri starttid, må bookes i golfbox
 • Betaling i Proshop før utslag kr. 150,- per gang. Hvis du går ut før Proshop åpner, MÅ du legge en lapp i postkasse om at du går herre- eller damegolf og betaler når du kommer inn etter runda.
 • 18 hull ( 9 hull kan forekomme på starten og slutten av sesongen, april resp. september )
 • Resultater finner du i golfbox, turneringer & Order Of Merit. (NB! Det blir oppdatert hver torsdag kveld)
 • Premie til vinner hver uke – I april og mai får vinneren Halvor Kleppen sin nye bok «Golf på nattbordet».

Regler

 • Alle spillere har ansvar for sitt spill og følge reglene
 • Oppdaterte lokale regler står på oppslagstavle ved puttinggreen.
 • Om det er ballplassering så står dette også ved oppslagstavle.
 • Alle kan delta i herre /damegolfen, også juniorer. Gjelder også finalen. ( Krav om minimum 1 runde herre / dame golf for å få lov til å være med i finalen)
 • Det spilles ikke herre/damegolf på helligdager
 • NB! Alt av juks blir meldt inn til disiplinærkomitéen

Closest Pin 

 • Hull 3 hver uke, hvis ikke annet er oppgitt. ( Hull 15 gjelder ved start fra hull 10)
 • Måles med måleband på flagget
 • Ballen må ligge på greenen for å være tellende

Lokale regler

 • Ballplassering gjelder KUN hvis oppgitt
 • Hvis det er andre lokale regler så informeres dette om i proshop før start

Turneringsleder: Golfbutikken ( Tlf. 932 21 644 ) 

E-post: proshop@grenlandgolf.no ( Ola Axelsson tlf 93 45 70 51 )